WhatsApp Image 2021-03-04 at 18.40.52.jp

SPECIALS

Deze naam moet je verdienen, de keuze om deze producten toe te voegen aan ons assortiment is een bewuste. Dit zijn parels die geselecteerd zijn op kwaliteit, uitstraling en smaakbeleving. Het zijn producten die hun roem al deels hebben verdiend en daardoor zeker passen op het podium die DE-FLUTE ze biedt. Ervaar en laat jezelf verassen…

Neem hier contact op.

 
Fiore Bella (460x740).jpg

FIOREBELLA ROSSO DEL VENETO APPASSIMENTO

Een parel van een wijn met schroefdop

Productiegebied: Veneto

Druivensoorten: 60% Corvina - 40% Merlot

Kwaliteit: IGP

Kleur: intens robijnrood

Boeket: Kenmerken van kersen, gedroogd fruit, chocolade en pruimen

Smaak: Vol, zacht en rond. Een lange afdronk

Alcoholpercentage: 14,5%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Stevige pastagerechten, rood vlees, wild en harde kaas

Een zeer aangename "rust"wijn na een lange drukke dag

Mea Culpa 460x740.jpeg

MEA CULPA APPASSIMENTO

Mijn schuld, maar wel bewust

Productiegebieden: Puglia en Sicilia

Druivensoorten: Primitivo, Syrah en Merlot

Kwaliteit: Vino Rosso

Kleur: Diep donker, paarse reflecties en een bijna zwarte kern

Boeket: Een betovering van kersen, rijpe bramen en aardbeien. Nuances van mokka, vanille en bittere chocolade

Smaak: Immens sappig, rond en krachtig. Fruitig, kruidig en fluwelig. Ronde en zachte tannines

Alcoholpercentage: 14,5%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Rood vlees, wild en rijpe kazen

Een perfecte wijn om bij te mediteren

Tip: Het wordt aanbevolen om enige tijd voor gebruik de fles te ontkurken


Prijzen: Luca Maroni - 94 punten


Extra info:  2 Wijngaarden voor de Mea Culpa liggen op Sicilia en 1 in Puglia. De Primitivo en de Syrah druiven worden gedeeltelijk gebruikt voor het appassimento proces. Om deze rode wijncuvée perfect af te ronden, wordt hij geperfectioneerd met zachte, maar krachtige Merlot

JPG Solone.JPG

SOLONE PRIMITIVO SALENTO (17%)

Een uitzonderlijk Primitivo

Regio: Puglia

Druivensoort: Primitivo

Kwaliteit: IGT

Kleur: intens rood met paarse refelcties

Boeket: Vol, kenmerken van amarene kersen en gedroogd fruit

Smaak: Vol, warm, ongelofelijk fruitig, fluweelzacht en lange afdronk 

Alcoholpercentage: 17%

Serveertemperatuur: 15-18°C

Drinksuggesties: Geweldig bij stevige pasta’s, rood vlees, wild, braadstukken en rijpe kazen


Een geweldige genietwijn


Tip: Het wordt aanbevolen om de wijn iets gekoeld te drinken, vanwege het alcoholpercentage van 17%

Prijzen:  Luca Maroni - 98 punten

JPG.jpg

SYRAH TANK NO. 11

Een van de Siciliaanse topwijnen

Productiegebied: Het zuidwestelijke deel van Sicilië in de streek Agrigento

Druivensoort: 100% Syrah. De druiven worden zo lang mogelijk aan de wijnstokken gedroogd. Zo hebben de druiven een gewichtsverlies van 30% en ontwikkelen ze een hoger alcoholpercentage met een belangrijke restsuiker 

Kwaliteit: IGP

Kleur: Briljant paars rood

Boeket: Warm en zacht als de zomer die ten einde loopt, bedwelmt deze wijn je met tonen van peper, chocolade en rood fruit

Smaak: Vol met zachte tannines en een intrigerend aroma van donkere bessen

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Aanbevolen bij gerechten met een volle smaak


Een intrigerende gesprekswijn 

Barbera d'Asti  - S Lorenzo -.jpg

BARBERA D'ASTI DOCG "S. LORENZO"

Een rode topper uit de Piemonte

Productiegebied: Piemonte

Druivensoort: 100% Barbera

Kwaliteit: DOCG (de hoogst haalbare kwaliteitsmerk in Italië)

Kleur: intens rood

Boeket: rode bessenjam en hints van specerijen, cacao, vanille en geroosterde hazelnoot

Smaak: robuust, evenwichtig met een uitstekende zuurgraad. Een lange afdronk

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Geweldig bij stevige pasta’s, rood vlees, wild, braadstukken en rijpe kazen

Een geweldige genietwijn


Tip: Het wordt aanbevolen om enige tijd voor gebruik de fles te openen

Langhe Arneis - Le Rune -.jpg

LANGHE ARNEIS DOC “LE RUNE”

Al jaren aan de top

Productiegebied: Piemonte

Druivensoort: 100% Arneis. Deze druif groeit aan de beide zijden van de Tanaro rivier:  "Langhe & Roero"

Kwaliteit: DOC (certificaat van gecontroleerde herkomst)

Kleur: Strogeel

Boeket: Fris met intense tonen van tropisch fruit en jasmijn

Smaak: Delicaat en harmonieus met een volle en minerale afdronk

Alcoholpercentage: 13%.

Serveertemperatuur: ± 10°C.

Drinksuggesties: Heerlijk als aperitief, bij antipasti, maar ook in combinatie met voorgerechten op basis van vis, schaaldieren en hoofdgerechten met delicaat vlees. Ook uitmuntend bij middelrijpe kazen

Een heerlijke genietwijn

Foto Primitivo Tank 32.jpg

PRIMITIVO TANK NO. 32

Een geweldige Primitivo in een modern jasje

Productiegebied: Salento, zuidwest Apulië

Druivensoort: 100% Primitivo. De druiven blijven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Zo hebben de druiven een gewichtsverlies van ongeveer 30% en ontwikkelen ze een hoger alcoholpercentage met een belangrijke restsuiker

Kwaliteit: IGT

Kleur: Diep rood met heldere reflecties

Boeket: Elegant, rijk aan rood fruit en een complexe geur van pijnbomen.

Smaak: Een krachtige, volle wijn die, ondanks zijn tannines, fluweelzacht is met een geweldige persoonlijkheid

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Ideale begeleider bij smakelijke gerechten en stevige kaas

Als wijn een perfect partner bij een gesprek

PNG Volupta Rosato.png

VOLUPTA ROSATO BIO & VEGAN

Siciliaanse Rosé Biologisch en Vegan

Productiegebied: Sicilia

Druivensoorten: Diverse soorten

Kwaliteit: IGT

Kleur: Roze met robijnen glinsters

Boeket: Verrassend aangenaam fruitig

Smaak: Lekker droog, fris en fruitig

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: ± 10°C.

Drinksuggesties: Heerlijk als aperitief. Een geweldige begeleider bij zomerse gerechten


Een heerlijke genietwijn


Kenmerk: VOORZIEN VAN HET BIOLOGISCH EN VEGAN KEURMERK


Deze wijn is te genieten voor alle wijnliefhebbers

Mea Culpa Il Rimorso hd[2225].jpg

MEA CULPA IL RIMORSO (DE WROEGING)

We waren opgewonden door het succes dat we hadden met de Mea Culpa en werden zodoende aangemoedigd om een verdere evolutie van deze top wijn te creëren 

We zijn zeer trots op het resultaat

Het verschil met de Mea Culpa:

De “Alberello” trossen worden handmatig geplukt en vervolgens op houten rekken gedroogd.  (Zoals bij de Amarone)

Dankzij deze werkwijze verliezen de druiven 30% van hun vocht en houden een hoge concentratie aan suiker en aroma’s over


Het resultaat is verbluffend: Il Rimorso (de wroeging) is een gepassioneerde flirt tussen elegantie en weelde

Een zachte wijn die intrigeert met zijn kleur, donker als een maanloze nacht en een bijna romige textuur
Het onthult onmiddellijk zijn bramentonen met geuren van munt die zich ontwikkelen tot elegante tabakstonen

De complexiteit gaat gepaard met zachte tannines die de smaak knapperigheid en energie geven
De wijn verdient het om gewaardeerd te worden bij smakelijke gerechten

Productiegebieden:. De twee productiegebieden zijn precies hetzelfde, Apulië en Sicilië



Foto Tank 26 Nero d'Avola.jpg

NERO D'AVOLA TANK NO. 26

De bekende Siciliaanse wijn, maar dan toch weer anders

Productiegebied: Op de heuvels tussen de steden Marsala en Agrigento in het westen van Sicilië

Druivensoort: gemaakt van een typisch Siciliaanse druif: Nero d'Avola. De druiven worden zo lang mogelijk aan de wijnstokken gedroogd. Zo hebben de druiven een gewichtsverlies van ongeveer 30% en ontwikkelen ze een hoger alcoholpercentage met een belangrijke restsuiker

Kwaliteit: DOC

Kleur: Diep rood met paarse glinstering
Boeket: Tonen van rijp rood fruit, bramen met lichte tonen van amandel
Smaak: Rond, zacht en perfect in balans

Alcoholpercentage: 13,5%

Servertemperatuur: Op kamertemperatuur, maar in de zomer is het aan te raden om de wijn op 16° te drinken


Drinksuggesties: Bij rood vlees, wild en gekruide kaas.


Heerlijke genietwijn

JPG Grillo.jpg

GRILLO TANK NO. 57

Een overheerlijke andere witte wijn

Produktiegebied: Sicilië

Druiven: 100% Grillo. De druiven blijven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Zo hebben de druiven een gewichtsverlies van ongeveer 30% en ontwikkelen ze een hoger alcoholpercentage met een belangrijke restsuiker

Kwaliteit: DOC

Kleur: Goud geel. Warm en zacht als de zon die haar trossen omhelst aan het einde van de zomer
Boeket: Deze wijn bedwelmt met aroma's van citroen, honing en oranjebloesem
Smaak: Zijn mineralen en sappigheid brengen zijn zoete karakter goed in evenwicht. Heerlijk fris
Alcoholpercentage: 13%

Serveertemperatuur: Altijd goed gekoeld serveren

Drinksuggesties: Het is verbazingwekkend hoe veelzijdig het is om een ​​perfecte begeleider te zijn bij vis en wit vlees.


Een zeer aangename conversatiewijn

Foto Merlot Tank 73.jpg

MERLOT TANK NO. 73

Merlot, maar dan weer anders. Modern in een eigentijdse verpakking

Productiezone: In de provincie Verona


Druivensoort: 100% Merlot. De druiven blijven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Zo hebben de druiven een gewichtsverlies van ongeveer 30% en ontwikkelen ze een hoger alcoholpercentage met een belangrijke restsuiker

Kwaliteit: IGT

Kleur: Robijnrood
Boeket: Warm met kruidige tonen
Smaak: Rood fruit en kruiden zijn dominant, de tannines zijn zacht en geven de wijn een goede afdronk
Alcoholpercentage: 13%

 Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Perfect bij Salami, geroosterd vlees en klein wild.


Een genietwijn

it0055.jpg

TRULLI SALICE SALENTINO

De andere rode topwijn uit Apulië

Productiegebied: In de provincie Brindisi, in het zuiden van Apulië

Druivensoorten: 90% Negroamaro, 10% Malvasia Nera

Kwaliteit: DOP

Kleur: Diep violet

Boeket: Aangename aardse aroma’s van zwarte bessen, vanille en chocolade

Smaak: Fluweelzacht, elegant en complex. De afdronk is zeer evenwichtig en persistent

Alcoholpercentage: 13%

Serveertemperatuur: Op kamertemperatuur

Drinksuggesties: Een perfecte begeleider bij pastagerechten met vleessauzen en geroosterd rood vlees

Een heerlijke genietwijn

Ronchedone.png

CA'DEI FRATI RONCHEDONE

Italië is het wijnland met een groot scala aan hoog gekwalificeerde wijnen, maar soms kom je een parel tegen met een (veel te) lage kwalificatie. De Ronchedone is hier een zeer goed voorbeeld van

Productiegebied: Lombardije

Druivensoorten: Marzemino, Sangiovese en Cabernet 10%
Kwaliteit: Vino rosso (een top wijn zonder kwalificatie)

Lagering: gedurende 14 maanden in Frans eiken en vervolgens 12 maanden in de fles
Kleur: verbazingwekkende donkere intense kleur: diep paars met een scharkering van blauw

Boeket: veel kersen, bosbessen, cassis en wat ceder (van de Cabernet)

Smaak: zwoel met prettige zuren en perfect in balans. Soepel, zacht en matig aanwezige tannines. Hij lijkt een beetje op de veel duurdere Amarone’s

Een lange afdronk door zijn hoge smaakintensiteit

Alcoholgehalte: 14,5%
Serveertemperatuur: Kamertemperatuur


Drinksuggesties: Puur genieten bij het eten

Overweldigend als genietwijn

Niet voor de niets de favoriete rode wijn van mijn zus Mirjam, die al ruim 40 jaar in Italië woont

Pratto.png

CA' DEI FRATI PRATTO

Ongekend van kwaliteit. Een van de mooiste witte wijnen uit Italië

Eén groots Italiaans feest waar je niet van wilt dat die eindigt

Productiestreek: Lombardije

Druivensoorten: Turbiana, Chardonnay en Sauvignon Blanc

Kwaliteit: Vino bianco

Lagering: 12 maanden eiken gelagerd, vervolgens 2 maanden in de fles

Kleur: Donker geel

Boeket: Van het boeket krijg je al dorst. Tropisch fruit,eiken hout maar ook iets van mineralen maakt het boeket helemaal compleet

Smaak: Complexe smaken zoals eiken hout, mineralen, gebrande noten en vijgen dansen in je mond

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: Gekoeld

Drinksuggesties: Ideaal bij gestructureerde voorgerechten zoals crostini met foie gras en bij delicate en rijk gearomatiseerde voorgerechten. Overweldigend bij licht vlees en vis gerechten met aromatische kruiden

Perfect bij oude kazen


Elke slok van deze wijn is een ware sensatie


Ca dei Frati heeft met Pratto Bianco een meesterwerk gecreëerd

Ongelofelijk , onweerstaanbaar maar vooral onmisbaar in elke wijnkast

shop_canapone.jpg

CANAPONE TOSCAANS ROOD

Appassimento is het proces van natuurlijke gedeeltelijke dehydratatie van druiven om een ​​grotere concentratie van kleuren, aroma's en smaken in de wijn te produceren

 Omdat gedeeltelijk gedroogde druiven ook een hogere suikerconcentratie hebben, wordt dit systeem vaak gebruikt om zoete of zeer geconcentreerde wijnen te maken

In Toscane, waar de techniek teruggaat tot de tijd van de Etrusken, wordt het drogen van druiven gebruikt voor de productie van de beroemde Vinsanto

Canapone is de eerste van nieuwe Toscaanse wijnen

Wij hebben besloten om onze historische kennis over Botrytized (edele rot) druiven om te zetten in een droge wijn: Canapone. De Botrytis geeft deze wijn een volle body, complexiteit, duidelijk kruidige tonen en relatief veel alcohol. Deze methode die in het noorden van Italië veel voorkomt bij Amarone wijnproducenten, werd al in het verleden in de Toscane gebruikt en heette "Governo alla Toscana", maar nu niet meer

Productiegebied: Toscane

Druivensoorten: 50% Sangiovese en 50% Pugnitello (herontdekt in 1981)

Kwaliteit: IGT Toscana Rosso

Oogstjaar: 2018

Lagering: 12 maanden in Frans eiken en 12 maanden in de fles

Kleur: Diep robijnrood met granaattinten

Boeket: Warm, rijp in de neus, intens en van grote verfijning

Smaak: Complex, zacht, vol, peper, rode bessen, kersen en pruimen

Alcoholgehalte: 14,5%

Serveertemperatuur: Kamertemperatuur

Drinksuggesties: De perfecte begeleider bij uitmuntend eten

Als genietwijn op eenzame hoogte

Deze wijn kan nog jaren opgelegd worden, maar voor het krijgen van de perfecte kwaliteit raden wij u aan om de wijn eerst te decanteren

Amarone.png

CA' DEI FRATI PIETRO DAL CERO AMARONE

Het pronkstuk uit Italië, het kroonjuweel van Ca dei Frati

Een van de betere Amarone wijnen die er te verkrijgen zijn. Kwaliteit gegarandeerd. Een stukje vakmanschap waar menig wijnboer nog van kan leren


De uitdrukking “Geduld is een schone zaak” is in dit geval “Veel geduld levert het beste resultaat”


De oogst is uiteraard handmatig en alleen de beste druiven worden gebruikt

Na de fermentatie gaat de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten om te rijpen

Na deze periode 12 maanden in rvs vaten, om frisheid te creëren

Vervolgens moet de wijn nog 24 maanden op de fles rijpen

Pas na vijf jaar mag de fles, alleen met toestemming van de wijnmaker, de wijnkelders verlaten

Het resultaat is een prachtige Italiaanse wijn

Kleur: Robijnrood

Boeket:Kruiden, krenten, pruimen en bosfruit

Smaak: Een gigantische scala van smaken, bramen, bessen, vanille, zure kersen, chocolade, zoete kruiden, koffie en tabak

Alcoholpercentage: 16%

Serveertemperatuur: Kamertemperatuur


Drinksuggesties: Geweldig bij een verrukkelijke maaltijd. Als genietwijn aan de top


Deze wijn verveelt nooit

71fee0fa-812f-4324-b345-bf150e5ff5b5.jpg

HILARIS

Een zeer verassende nieuwkomer van Cascina Sarìa

Een gedeeltelijk gefermenteerde witte most van Moscaat druiven

Een typische dessertwijn

Zoet, fris en bruisend met hints van witte acacia bloemen, passievrucht, rijpe abrikoos, salie en tijm

In de mond is het zoet en zacht, tegelijkertijd fris en hartig

Een perfecte begeleider bij dessert, vooral bij hazelnoot taart en droog gebak

Alcoholpercentage: 5,5%

Serveertemperatuur: altijd gekoeld drinken

Hilaris, subliem voor mensen met een zoete smaak

1 La Fogliola Bianco.jpg

LA FOGLIOLA BIANCO

Een jonge wijn die de sterke band met het territorium weerspiegelt

Productiegebied: Urbino - Montefeltro (Le Marche)

Druivensoort: Bianchello

Kwaliteit: IGT Marche Bianco

Certificeringsinstantie: CCPB

Oogsttijd: September, na goedkeuring van de kwaliteit

Fermentatie: In RVS vaten

Lagering: In RVS vaten

Kleur: Strogeel en elegant

Boeket: Bloemige hints van witte, exotische en Citrus bloemen

Smaak: Streelt de tong met een zure frisheid en perzikaroma. Rijk en rond in de mond, sappig en goed in balans

Alcoholpercentage: 11,5%

Serveertemperatuur: 10-12°C

Dringsuggestie: Past perfect bij alles, als het maar niet rood is

Zeer aangenaam in gezelschap met vrienden

2 BellAntonio.jpg

BELLANTONIO BIANCO AMFORA VAT GERIJPT
EEN EERBETOON AAN NONNO ANTONIO

Het resultaat van doorzettingsvermogen

Productiegebied: Urbino - Montefeltro (Le Marche)

Druivensoort: Incrocio Bruni 54

Kwaliteit: IGT Marche Bianco

Certificeringsinstantie: CCPB

Oogsttijd: September, na goedkeuring van de kwaliteit

Fermentatie: In RVS vaten

Rijping: In Amfora vaten, vervolgens minimaal 2 maanden in de fles

Kleur: Helder en strogeel

Boeket: Intense aroma's van honing, wierook, citroen, hooi en salie

Smaak: Rijk en rond in de mond, met een romige textuur en zeer goed in balans

Alcoholpercentage: 12%

Serveertemperatuur: 14°C

Drinksuggesties: Het past goed bij uitgebreide voorgerechten, rood en wit vlees, vis en kruidige kazen

Een perfecte mediatie wijn en heerlijk in goed gezelschap

3 FortErcole.jpg

FORTERCOLE ROSSO

Een eerbetoon aan nonno Ercole

Productiegebied: Urbino - Montefeltro

Druivensoorten: Sangiovese en Montepulciano

Kwaliteit: IGT Marche Rosso

Certificeringsinstantie: CCPB

Oogsttijd: September, na goedkeuring van de kwaliteit

Fermentatie: In rechtopstaande eiken vaten

Rijping: Minimaal 4 maanden in eikenhouten vaten en daarna op de fles

Kleur: Donker rood met paarse reflecties                   

Boeket: Charmante aroma’s van bosbessen, kweeperen en vijgen

Smaak: Warm met hints van kruiden en cacao. Aangename tannines en een lange afdronk

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 18°C

Drinksuggesties: Bij rood vlees, smakelijk lang gekookte gerechten en lang gerijpte kazen

Uitstekend op zichzelf, vooral na zonsondergang