top of page
Bitter - Negroni.jpg

NO WINE

Soms heb je gewoon zin in iets anders dan een glas wijn

Een zoete smaak, een bijzondere geur of intensiteit van een nieuwe likeur

​

Doe hieronder inspiraties op voor exclusieve

variaties van likeuren en gedistilleerd

​​

Verwen jij jezelf of een ander?

99_ita-1 Soft focus.jpg

PLAISIR NOIR CHOCOLADE LIKEUR
Casa Martelletti

Al jaren eenzaam aan de top

Deze likeur is volgens oude tradities van de beste chocolademakers uit Turijn gemaakt

Het recept harmonieert de fijnste cacao met een destilaat van rum

en toevoegingen van kostbare exotische specerijen

Het resultaat is een perfecte balans tussen de intensiteit van chocolade en likeur

Uw smaakpapillen zullen veroverd worden door zijn volheid

De afdronk is intens en volhardend

​

Kleur: Intens bruin

Geur: Combinatie van cacao, vanille en specerijen

Smaak: Vol, zacht en volhardend

Alcoholpercentage: 16%

Serveertemperatuur: 10°C

Suggesties: Heerlijk over fruit en ijs, puur (met of zonder slagroom)

​

Voor de verfijnde proever: zeer speciaal over rood vlees

​

Plaisir Noir, voor een geweldig slotakkoord van het avondmaal en een verrukkelijk begin van de avond

​

Prijs: € 24

Amaretto Originale.jpg

AMARETTO ORIGINALE
Lorenzo Inga

Zo moet Amaretto smaken

In 2021 tijdens de toonaangevende International Wine and Spirit Competition uitgekozen tot

'DE BESTE AMARETTO'

 

​Wordt uitsluitend van amandelen gemaakt en volgens een recept uit het dorpje Gavi (Piemonte)

Inga heeft het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië

Dit geeft naast de geliefde geur ook de smaak van marsepein en gesuikerde amandel

De 'zachte structuur'en het 'zoete en volle mondgevoel' werden hoog gewaardeerd door de jury

Je proeft het verschil: zachter van smaak, minder fabrieksmatig

​​​

Kleur: helder bruin

Geur: marsepein en gesuikerde amandel

Smaak: zacht, vol en zoet

Alcoholpercentage: 28%

Inhoud: verkrijgbaar in 20 en 70 cl

​​​

Suggestie: Om echt van te genieten

​​

Prijzen:

​20 cl € 10

70 cl € 25

491762110_1002583531851908_2586131359205893770_n.jpg

MY ARANCELLO
Lorenzo Inga

Delicaat lekker

Delicaat sinaasappel likeur met een volle smaak en een laag alcoholgehalte

​

Kleur: fleurig oranje

Geur: verst geperste sinaasappel

Smaak: fris en aromatisch

Alcoholpercentage: 15%

Inhoud: 70 cl

​

Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect al mix* met de Gin Panarea Sunset

​

Mix* 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic. Garneren met een schijfje sinaasappel

​

Prijs: € 22

​

Gin Sunset 1.jpg

PANAREA SUNSET GIN
Lorenzo Inga

Botanische Gin met een pure frisheid

Lorenzo Inga heeft een Italiaanse twist aan Gin gegeven

Sunset is een botanische Gin met 2 belangrijke Mediteraanse ingrediënten: grapefruit en basilicum

Deze geven een onderscheidende en zeer fris creatie, waardoor je het puur kunt drinken

met basilicum en ijs of met Vermouth

​Het brengt de frisheid van het Eolische eiland in je glas

​​

Alcoholpercentage: 44%

Inhoud: 70 cl

Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect met de Arancello

​

De mix: 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic

Garneren met een schijfje sinaasappel

​

Prijs: € 35

Island Website.jpg

PANAREA ISLAND GIN
Lorenzo Inga

Zuivere Italiaanse botanische Gin

Ontstaan na maanden van studie door oenologen en mixologen

Een zuivere Super Italiaanse Gin, geheel anders dan de gebruikelijke London Dry Gin

​

​De roots van de familie Inga bevindt zich op Sicilië niet ver van Panarea, de parel van de

Eolische eilanden, dicht bij Stromboli, een actief vulkaaneiland

​​​

De Island Gin is een distilaat van mediterrane planten, extracten van citrus, blauwe bosbes en jeneverbes

Deze combinatie geeft deze Gin de zachtheid waardoor het zich onderscheidt van de concurrentie

​​

Verras je vrienden met een Italiaanse Gin Basilicum:

Panarea Island Gin, goede, neutrale tonic en een blaadje basilicum

​​

Of een Gin Cardinale:

1/3 Panarea Island Gin, 1/3 Campari en 1/3 Vermouth, ijsklontjes en klaar!

​​

Een geweldige verassing:

Pistache ijs, scheutje Island Gin, aankleden met pistache nootjes en een sinaasappelschil

​​

Smaak: zeer zacht en fris

Alcoholpercentage: 44%

Inhoud: 70 cl

Drinkadvies: Gebruik je fantasie voor de, voor jouw, lekkerste mixen

​​

Prijs: € 35

506116226_1043020257808235_9012563022671584546_n.jpg

MY LIMONCELLO
Lorenzo Inga

Misschien wel de bekendste Italiaanse likeur

De (Italiaanse) likeur met het grootste aanbod bij de gemiddelde slijter

Zeker de laatste jaren heeft limoncello een enorme vlucht genomen

​

Het is dan ook echt een heerlijke likeur. Fris, een klein zuurtje, zomers, heerlijk verfrissend

En juist dat verfrissende is de kern van het verhaal deze keer

​

Want, zeg eens, hoe is je 'geleerd' om limoncello te bewaren?

In de vriezer waarschijnlijk?

​

Zou je witte wijn ook zo drinken? IJskoud? Het zou niet eens in je opkomen

Want net als het glas waarmee je een drank drinkt, is ook de temperatuur

bepalend voor hoe de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen

Dat geldt voor wijn, rood en wit

Dat geldt voor grappa (op hout gelagerde grappa warmer serveren dan een ongelagerde variant)

En dat geldt zeker ook voor likeur

​

En dus is mijn stelling: ijskoud serveren is een prima manier om mindere kwaliteit te maskeren

Omgekeerd: als een limoncello op kamertemperatuur lekker is, is die dat zeker ook op koelkasttemperatuur

Een perfecte test of je met goede limoncello te maken hebt

​

Conclusie:

Limoncello voor de Massa (sorry voor de woordgrap) in huis? Lekker in de vriezer leggen

Zo lang en zo koud mogelijk. En gewoon volgen wat "iedereen" zegt over hoe je limoncello moet drinken

​

Heb je een goede limoncello gekocht?

Probeer het dan eens niet ijskoud, maar licht gekoeld, bewaar het in de koelkast of kelder

Eventueel het glaasje in de vriezer leggen, maar dan alleen voor het visuele effect als je de limoncello inschenkt

​

En als je dat doet....dan proef je de citroen, het citroensap. De fris-zure smaak, de bite in de afdronk

Je proeft Italië in een glas. Je proeft alles wat limoncello zo lekker maakt en je geniet dus maximaal

Daar draait het toch om? Salute!

​

Bron: Villa Grappa (Ron van der Sterren)​

​

Alcoholpercentage: 30%

Verkrijgbaar in 20, 70 en 150cl

​

Prijzen:

  •   20 cl € 10

  •   70 cl € 25

  • 150 cl € 45

​

Sambuca.jpg

MY SAMBUCA
Lorenzo Inga

Siciliaanse likeur op basis van anijszaad

Al in de jaren 30 van de vorige eeuw produceerde Gaetano Inga likeuren en een van deze likeuren was de Sambuca

Sinds achterkleinzoon Lorenzo aan het roer staat, is dit mooie product in een nieuw jasje gestoken:

My Sambuca

​​

Dit originele Siciliaanse likeur is op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediëten

Zoals steranijs, het meest exclusieve en daarmee het duurste ingrediënt om een echt goede Sambuca te maken

​​

Bij voorkeur wordt Sambuca puur en gekoeld gedronken

Niet ijskoud, want dit komt de volle smaak absoluut niet ten goede

Uiteraard zal een ijsblokje in het glas geen grote invloed op het smaakverlies hebben

​​

Of de Sambuca gebruiken voor een heerlijke caffè corretto: een scheutje Sambuca in de espresso

​​

Kortom, My Sambuca is zijdezacht van smaak

​​

Alcoholpercentage: 38%

Inhoud: verkrijgbaar in 20 en 50cl

​​​

Prijzen

20cl  € 10

50cl € 20

​​​​​​

Meloncello.jpg

MY MELONCELLO
Lorenzo Inga

Delicaat en fruitig

Een infusie en destillatie van traditionele Italiaanse meloenen,

waarvan de vruchten oranje van kleur zijn

Het eindproduct is natuurlijk ook oranje

​

My Meloncello heeft intense tonen van meloen en een vleugje banaan

​

Geur: Fruitig

Smaak: fris en aromatisch

Alcoholpercentage: 17%

Inhoud: 20 en 70 cl

​​

Het kan puur gedronken worden met ijs of een beetje frisdrank

Overheerlijk als basis voor heerlijke cocktails met gin en vodka van Panarea

​​

Prijzen:

​20 cl € 10

70 cl € 22

​

Vodka.jpg

PANAREA MEDITERRANE VODKA
Lorenzo Inga

Dé Italiaanse Premium Vodka

Deze Vodka is volledig gemaakt van Italiaanse granen en in Italië gedistilleerd,

behoudt de delicatesse en geuren van Zuid-Italië

Door toevoeging van een vleugje lichte Citrus wordt de kwaliteit van het product verbetert

​

Het alcoholpercentage is 40% en de fles is dezelfde als die voor onze Panarea Gin,

omdat het de natuurlijke aanvulling van het mixologieprogramma van Panarea moest zijn
 

Panarea Vodka is een perfecte basis voor Vodka Tonic, Vodka Lemon, Vodka Martini

en andere cocktails en longdrinks met als basis Vodka

​

Panarea Vodka is een premium Vodka en u zult versteld staan van de kwaliteit

 

Inhoud: 70cl

Alcoholpercentage: 40%

 

Zo delicaat als hij lekker gekoeld, puur gedronken wordt

Een echte Italiaanse luxe spirit

​

Prijs: € 30

​

Gran Milano 1.jpg

GRAN MILANO BITTER
Lorenzo Inga

Heerlijk anders

O n d e r s c h e i d e n d

- door zijn frisheid, mede dankzij de toevoeging van rozemarijn

- door zijn zachtheid en een intens aroma van kruiden en specerijen, zoals postelein, alsem,

gentiaanwortel, kardemom en gember.

Door de specialisten zorgvuldig gemengd

​​

Een explosie van aroma's en geuren, zo goed gemengd dat het product in alle opzichten als een bitter

kan worden gedefinieerd, maar toch heel anders en gewoon uniek

​​​

Het alcoholgehalte van 26,2% betekent dat, wanneer het wordt gemengd met

andere karakteristieke producten zoals vermouth en gin, het zijn zeer consistente  

aromatische toon behoudt, zelfs na toevoeging van ijs

​​​

Inhoud: 70cl

Alcoholpercentage: 26,2 %

​

UNIEK MET SODA EN IJS

​

GEWELDIG AlS BESTANDDEEL VAN DE NEGRONI COCKTAIL:

Benodigdheden:

  • 45ml Gin

  • 30ml rode Vermouth

  • 20ml Gran Milano Bitter

​

Bereidingswijze:

Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden in een met ijs gevuld

mixglas - tot het glas ijskoud is

Schenk de mix vervolgens door een zeef in een met ijs gevuld whiskyglas

Snijd een stukje schil van een sinaasappel en pers het boven het glas waardoor er

wat geurige en smakelijke oliën vrijkomen

Voeg een ultradun gesneden schijfje sinaasappel toe aan de mix

​

Prijs: € 25

​​​

Compilatie Fragolina.jpg

FRAGOLINA
Mazzetti d'Altavilla

Verassend in meerdere opzichten

​AARBEIENLIKEUR

​​

Ken je de wilde aardbeien, die kleine en extreem zoete?

​

Uit het sap van deze kleine rode vruchten, die elk jaar de lente aankondigen, wordt een zeer zachte likeur geboren.

Goed gecombineerd en uitgebalanceerd samen met Piemontese grappa met een laag alcoholgehalte

​​​

Aroma's en zoetheid om van te genieten, slokje na slokje in hun frisheid

​​

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 70cl

Verpakking: in geschenkkoker

​

Genietsuggestie: On the rocks met een blaadje mint en heerlijk over ijs

​​​

Prijs: € 25​​​
​​​

Compilatie Liquirizia.jpg

LIQUIRIZIA
Mazzetti d'Altavilla

Zoethout wordt likeur

​2021: Gold medal "Wine Hunt" 

Er zijn veel eigenschappen die worden toegeschreven aan zoethout: betere spijsvertering,

zuiverend en ontstekingsremmend

​

Een plant die al sinds de oudheid in dranken wordt gebruikt door zijn aangename smaak

​

De zoethoutwortels blijven 40 dagen in een infusie van zacht gerijpte grappa

Er wordt continu geroerd om het distillaat de meest intense en aanhoudende tonen van de

kruidachtige plant te geven

​

Het resultaat is overweldigend en de alcoholische impact wordt verzacht door een

laag alcoholgehalte, nog aangenamer door een koude proeverij

​

Inhoud: 70cl

Alcoholgehalte: 21%

Serveertemperatuur: Koud drinken

​

Genietsuggestie: Heerlijk om een goede maaltijd mee af te sluiten

​

Tip: Op tijd stoppen

​

Prijs: € 25

​​

Anice Stellato_edited.jpg

Anice Stellato
Scuppoz

Anijslikeur gemaakt met grondstoffen die het boeket en de smaak versterken,

een bedwelmende smaak in de mond

​​

Ideaal gekoeld geserveerd, uitstekend bij koffie of als aperitief

​​

Ingrediënten: Water, alcohol, suiker, steranijsdistilaat en natuurlijke anijsaroma

​

Alcoholpercentage: 40%

Ideale serveertemperatuur: 10 - 12°C

​

Inhoud: 20 en 50 cl

Foto Aurange.jpg

AuRange
Scuppoz

Deze likeur  vertegenwoordigt de geschiedenis van Abruzzo

 

Dit gebied produceert een triple sec genaamd "AURUM", een symbool van goud

en het is algemeen bekend dat het goud van de Abruzzenkust wordt

vertegenwoordigd door onze kruidige citrusvruchten

​

In deze heerlijke Scuppoz vermengen sinaasappel, bloedsinaasappel en mandarijn

zich tot een onvergetelijke citrussmaak

​

Een van de interessante weetjes is de etymologie van de naam Aurange

In het Abruzzen-dialect wordt "Arancia" uitgesproken als "Range",

terwijl "Oro" wordt uitgesproken als "Au"

 

Aurange drukt de mix van citrus, zuurgraad en de zuurheid van de

etherische oliën van onze sinaasappels uit

​

Geniet ervan voor intense momenten van gezelligheid

​

​Ideaal voor het maken van cocktails

​​

Ingrediënten: Water, alcohol, suiker, natuurlijke aroma's,

bittere sinaasappelinfusie, kleurstof (gekarameliseerde suiker)

​​​

Alcoholpercentage: 40%

​​

Inhoud: 20 en 70 cl

DSO4084 side.jpg

JONGE GRAPPA 3.0 MORBIDA
Mazzetti d'Altavilla

De nieuwe generatie Grappa

Het Italiaanse woord morbida betekent in het Nederlands: zacht

Het Nederlandse woord morbide betekent in het Italiaans: morboso

DUS NIET VERWISSELEN!

​

De zintuiglijke tour, geïnspireerd door de natuur, de toekomst en de verslavende aantrekkingskracht

richting een nieuwe generatie proevers, begint met de "Mild" versie van 3.0

die de frisheid van het aroma dit jonge distillaat kenmerkt

​

Een heldere Grappa, in naam en doen... Chiara (de Italiaanse vrouwelijke naam die "helder" betekent)

als oudste van de drie zussen die de zevende generatie vertegenwoordigen

Het presenteert een transparante en flexibele uitstraling, in staat om eigenzinnigheid

en vastberadenheid te tonen

​​​

Chiara is de perfecte personificatie van dit destillaat dat gekenmerkt wordt door een zuiver profiel

Dit doet direct denken aan de heuvels van Langhe - Roero en Monferato Unesco-erfgoed

waarvan de bloemige en fruitige geuren komen

Puur Piëmonte om van te genieten

​

Kenmerken: Zacht, schoon, geur van tuinbloemen en bananen

Alcoholpercentage: 40%

Inhoud: 70 cl

Verpakking: In geschenkverpakking

Genietsuggestie: Zo zacht genietbaar en verassend lekker bij oude kaas

 

"Neem het zacht"

​

Prijs: € 30

1587 Brachetto - Sherry.jpg

GRAPPA DI BRACHETTO 1587
Mazzetti d'Altavilla

Grappa di Brachetto met Sherry finishing

Er was eens de zeerover van de Queen


In 1587 viel de legendarische zeekapitein Francis Drake de baai van Cadiz aan, bracht de

Spaanse vloot tot zinken en vluchtte, na het laden van 2900 vaten met Sherry

Dit werd beschouwd als de coup van die eeuw

​​

Meer dan 400 jaar zijn verstreken en vandaag wijdt Mazzetti d'Altavilla aan de toenmalige kaper

van de koningin van Engeland een fijne Grappa aan

Dit distillaat voltooit zijn rijping in vaten die eerder werken gebruikt voor het raffineren van Sherry

De geselecteerde Grappa (2900 flessen, zoals het aantal vaten van Francis Drake) is

Brachetto en heeft een speciale 'Sherry Finish' die aromatische en fruitige hints geeft

​​

Druivensoort: Brachetto

Lagering: in eiken vaten gedurened 12 maanden

Eindlagering: in Sherry vaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 50 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in speciale geschenkdoos

​​

Genietsuggestie: perfect bij gedroogd fruit en druiven

​​

Je blijft verbaasd van de uitstraling en de kwaliteit

​

Prijs: € 45​

1820-1821 Moscato - Port.jpg

GRAPPA DI MOSCATO 1820-1821
Mazzetti d'Altavilla

Grappa di Moscato met Port finishing

Er was eens een opstandige wijnstok


Het begon allemaal met de oogst van een uitzonderlijke kwaliteit druiven in het Port-gebied in 1820

Dankzij deze kwaliteit ontstond er een grote vraag naar deze nectar

Een eis waaraan in de daaropvolgende jaren alleen kon worden voldaan door

toevoeging van brandewijn aan de gistende most

​​​

Aldus de Port, een gearomatiseerde wijn die vandaag de dag de zeer zachte

Piemontese Grappa Moscato ontmoet

Deze laatste rijpt 12 maanden in de eikenhouten vaten en vervolgens enige tijd in de Port vaten

Het resultaat: interessante geuren en aroma’s

​​

Druivensoort: Moscato

Lagering: in eiken vaten gedurende 12 maanden

Eindlagering: in Port wijnvaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 50 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in speciale geschenkdoos

​

Genietsuggestie: verbluffend bij chocolade cake

​​

Je blijft verbaasd van de uitstraling en de kwaliteit

​

Prijs: € 45

​​

1789 Barolo - Bourbon.jpg

GRAPPA DI BAROLO 1789
Mazzetti d'Altavilla
2020: GOLD MEDAL "WINE HUNTER"

Grappa di Barolo met Bourbon finishing

“Er was een Dominee Elijah Craig….”

 

In het jaar 1789 werd voor het eerst de naam Bourbon aan een Whisky toegevoegd

Tegenwoordig combineert Mazzetti d'Altavilla d1t Amerikaanse 'symbool' met een

nobel distillaat van de Piemontese heuvels, de Grappa di Barolo

​

Deze Grappa heeft ruim 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten, het Langa-distillaat

dat de kenmerken van kleur, geur en aroma aanneemt die typisch zijn voor een Reserve,

met hints van kruidig, geroosterd en gedroogd fruit


Op dit punt wordt de Grappa di Barolo overgebracht naar vaten, die eerder werden gebruikt

voor het rijpen van Bourbon Whisky, dit om al zijn zintuiglijke charme te bereiken

​

Druivensoort: Nebbiolo

Lagering: in eiken wijnvaten gedurende 18 maanden

Eindlagering: Bourbon vaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 50 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in speciale geschenkdoos

​

Genietsuggestie: geweldig bij chocolade met hazelnoten

​​

Je blijft verbaasd van de uitstraling en de kwaliteit

​

Prijs: € 45

​

Foto.jpg

KRISTALLEN KARAF GRAPPA BAROLO DI RISERVA
met bijpassende kristallen glazen
Mazzetti d'Altavilla

11 Jaar eiken gelagerd

Een unieke combinatie van schoonheid en kwaliteit

Elf jaar geduldige rijping in hout geeft deze Grappa complexiteit, autoriteit en een unieke volharding

​

Om zo'n plechtige drank optimaal uit de verf te laten komen hebben wij voor een speciale

kristallen karaf gekozen, vergezeld van bijpassende glazen

Een kostbare schat voor een extreem rijk boeket van overtuigende en omhullende aroma's,

een opmaat naar intens fruit en vanilletonen

​​

Alcoholpertentage: 43%

Inhoud: 70 cl

​​

Prijs: € 250

​​

Advies van de producent: met veel zorg proeven, bevat eeuwenlange passie

​​

Alleen op bestelling leverbaar

Site.jpg

BRANDY ITALIANO 35 JAAR
Mazzetti d'Altavilla

Geduld was de sleutel tot dit succes

​

2020: Gold Medal "Alambicco d'Oro"

2021: Platinium Medal "Wine Hunter"

Het was 12 juni 1984 toen, aan het begin van die zomer, een fijne partij wijndistillaat in

eikenhouten vaten  werd geplaats en deze werdenverzegeld

Franco Mazzetti, het gezicht van de vijfde generatie "distilleerders sinds 1846",

wilde deze de tijd geven voor een zintuiglijke evolutie die ongekend was

En zo gebeurde het

De afwisseling van de seizoenen ging tientallen jaren door met de verfijnde houtessences

die bezig waren met het wiegen van die steeds complexere nectar

Vijfendertig jaar dat deze speciale Brandy in 2019 bereikte, bereide het zich voor op het

vrijgeven van een boeket parfums in een vat met langverwachte en gevierde aroma's

in het teken van het vooruitziende project van Franco Mazzetti

Kleur: amber, briljant, neigt naar oud mahonie

Geur: complex en aromatisch, vanwege zijn zeer lange en adequate houtlagering
Smaak: fenomenaal en majestueus met een lange en aangename afdronk
Alcoholpercentage: 43%
Inhoud: 70 cl

Fles wordt in een luxe houten kist geleverd

​​​

Prijs: € 200

​​​

Alleen op bestelling leverbaar

Hofstraat 175-18

7001 JD DOETINCHEM

​

WhatsApp: 06 40858255

©2021 De-Flute

bottom of page