EXCLUSIEF
Soms heb je gewoon zin in iets anders.
Een zoete smaak, een bijzondere geur of intensiteit van een nieuwe likeur.
Maak hieronder kennis met een exclusieve variatie van likeuren en gedistilleerd.
Verwen jij jezelf of een ander?
PLAISIR NOIR CHOCOLADE LIKEUR
Al jaren eenzaam aan de top
Deze likeur is volgens oude tradities van de beste chocolademakers uit Turijn gemaakt
Het recept harmonieert de fijnste cacao met een destilaat van rum en toevoegingen van kostbare exotische specerijen
Het resultaat is een perfecte balans tussen de intensiteit van chocolade en likeur
Uw smaakpapillen zullen veroverd worden door zijn volheid
De afdronk is intens en volhardend
Kleur: Intens bruin
Geur: Combinatie van cacao, vanille en specerijen
Smaak: Vol, zacht en volhardend
Alcoholpercentage: 16%
Serveertemperatuur: 10°C
Suggesties: Heerlijk over fruit en ijs, puur (met of zonder slagroom)
Voor de verfijnde proever: zeer speciaal over rood vlees
Plaisir Noir, voor een geweldig slotakkoord van het avondmaal en een verrukkelijk begin van de avond
Prijs: € 24
MY AMARETTO LORENZO INGA
Zoals Amaretto moet smaken
In 2021 tijdens de toonaangevende International Wine and Spirit Competition uitgekozen tot 'DE BESTE AMARETTO'
Wordt uitsluitend van amandelen gemaakt en volgens een recept uit het dorpje Gavi (Piemonte)
De Inga's hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië
Dit geeft naast de geliefde geur ook de smaak van marsepein en gesuikerde amandel
De 'zachte structuur'en het 'zoete en volle mondgevoel' werden hoog gewaardeerd door de jury
Je proeft het verschil: zachter van smaak, minder fabrieksmatig
Kleur: helder bruin
Geur: marsepein en gesuikerde amandel
Smaak: zacht, vol en zoet
Alcoholpercentage: 28%
Inhoud: verkrijgbaar in 20 en 70 cl
Suggestie: Om echt van te genieten
Prijzen: 20 cl € 10 70cl € 22
MY ARANCELLO LORENZO INGA
Delicaat lekker
Delicaat sinaasappel likeur met een volle smaak en een laag alcoholgehalte
Kleur: fleurig oranje
Geur: verst geperste sinaasappel
Smaak: fris en aromatisch
Alcoholpercentage: 15%
Inhoud: 70 cl
Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect al mix* met de Gin Panarea Sunset
Mix* 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic. Garneren met een schijfje sinaasappel
Prijs: € 20
PANAREA SUNSET GIN
Botanische Gin met een pure frisheid
Lorenzo Inga heeft een Italiaanse twist aan Gin gegeven
Sunset is een botanische Gin met 2 belangrijke Mediteraanse ingrediënten: grapefruit en basilicum
Deze geven een onderscheidende en zeer fris creatie, waardoor je het puur kunt drinken met basilicum en ijs of met Vermouth
Het brengt de frisheid van het Eolische eiland in je glas
Alcoholpercentage: 44%
Inhoud: 70 cl
Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect met de Arancello
De mix: 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic
Garneren met een schijfje sinaasappel
Prijs: € 35
PANAREA ISLAND GIN
Zuivere Italiaanse botanische Gin
Ontstaan na maanden van studie door oenologen en mixologen
Een zuivere Super Italiaanse Gin, geheel anders dan de gebruikelijke London Dry Gin
De roots van de familie Inga bevindt zich op Sicilië niet ver van Panarea, de parel van de Eolische eilanden, dicht bij Stromboli, een actief vulkaaneiland
De Island Gin is een distilaat van mediterrane planten, extracten van citrus, blauwe bosbes en jeneverbes
Deze combinatie geeft deze Gin de zachtheid waardoor het zich onderscheidt van de concurrentie
Verras je vrienden met een Italiaanse Gin Basilicum:
Panarea Island Gin, goede, neutrale tonic en een blaadje basilicum
Of een Gin Cardinale:
1/3 Panarea Island Gin, 1/3 Campari en 1/3 Vermouth, ijsklontjes en klaar!
Een geweldige verassing:
Pistache ijs, scheutje Island Gin, aankleden met pistache nootjes en een sinaasappelschil
Smaak: zeer zacht en fris
Alcoholpercentage: 44%
Inhoud: 70 cl
Drinkadvies: Gebruik je fantasie voor de, voor jouw, lekkerste mixen
Prijs: € 35
GRAPPA DI BAROLO 1789
2020: GOLD MEDAL "WINE HUNTER"
Grappa di Barolo met Bourbon finishing
“Er was een Dominee Elijah Craig….”
In het jaar 1789 werd voor het eerst de naam Bourbon aan een Whisky toegevoegd
Tegenwoordig combineert Mazzetti d'Altavilla d1t Amerikaanse 'symbool' met een nobel distillaat van de Piemontese heuvels, de Grappa di Barolo
Deze Grappa heeft ruim 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten, het Langa-distillaat dat de kenmerken van kleur, geur en aroma aanneemt die typisch zijn voor een Reserve, met hints van kruidig, geroosterd en gedroogd fruit
Op dit punt wordt de Grappa di Barolo overgebracht naar vaten, die eerder werden gebruikt voor het rijpen van Bourbon Whisky, dit om al zijn zintuiglijke charme te bereiken
Druivensoort: Nebbiolo
Lagering: in eiken wijnvaten
Tijdsduur: 18 maanden
Eindlagering: Bourbon vaten
Kleur: donker
Geur: aromatisch
Smaak: vol, zeer zacht en volhardend
Inhoud: 50 cl
Alcoholpercentage: 43%
Verpakking: in speciale geschenkdoos
Drinkadvies: geweldig bij chocolade met hazelnoten
Geniet van de uitstraling en de kwaliteit
Prijs: € 45
GRAPPA DI MOSCATO 1820-1821
Grappa di Moscato met Port finishing
Er was eens een opstandige wijnstok
Het begon allemaal met de oogst van een uitzonderlijke kwaliteit druiven in het Port-gebied in 1820
Dankzij deze kwaliteit ontstond er een grote vraag naar deze nectar
Een eis waaraan in de daaropvolgende jaren alleen kon worden voldaan door toevoeging van brandewijn aan de gistende most
Aldus de Port, een gearomatiseerde wijn die vandaag de dag de zeer zachte Piemontese Grappa Moscato ontmoet
Deze laatste rijpt 12 maanden in de eikenhouten vaten en vervolgens enige tijd in de Port vaten
Het resultaat: interessante geuren en aroma’s
Druivensoort: Moscato
Lagering: in eiken vaten
Tijdsduur: 12 maanden
Eindlagering: in Port wijnvaten
Kleur: donker
Geur: aromatisch
Smaak: vol, zeer zacht en volhardend
Inhoud: 50 cl
Alcoholpercentage: 43%
Verpakking: in speciale geschenkdoos
Drinkadvies: verbluffend bij chocolade cake
Geniet van de uitstraling en de kwaliteit
Prijs: € 45
GRAPPA DI BRACHETTO 1587
Grappa di Brachetto met Sherry finishing
Er was eens de zeerover van de Queen
In 1587 viel de legendarische zeekapitein Francis Drake de baai van Cadiz aan, bracht de Spaanse vloot tot zinken en vluchtte, na het laden van 2900 vaten met Sherry
Dit werd beschouwd als de coup van die eeuw
Meer dan 400 jaar zijn verstreken en vandaag wijdt Mazzetti d'Altavilla aan de toenmalige kaper van de koningin van Engeland een fijne Grappa aan
Dit distillaat voltooit zijn rijping in vaten die eerder werken gebruikt voor het raffineren van Sherry
De geselecteerde Grappa (2900 flessen, zoals het aantal vaten van Francis Drake) is Brachetto en heeft een speciale 'Sherry Finish' die aromatische en fruitige hints geeft
Druivensoort: Brachetto
Lagering: eiken vaten
Tijdsduur: 12 maanden
Eindlagering: in Sherry vaten
Kleur: donker
Geur: aromatisch
Smaak: vol, zeer zacht en volhardend
Inhoud: 50 cl
Alcoholpercentage: 43%
Verpakking: in speciale geschenkdoos
Drinkadvies: perfect bij gedroogd fruit en druiven
Geniet van de uitstraling en de kwaliteit
Prijs: € 45
JONGE GRAPPA 3.0 MORBIDA
De nieuwe generatie Grappa
Het Italiaanse woord morbida betekent in het Nederlands: zacht
Het Nederlandse woord morbide betekent in het Italiaans: morboso
DUS ABSOLUUT NIET VERWISSELEN!
De zintuiglijke tour, geïnspireerd door de natuur, de toekomst en de verslavende aantrekkingskracht richting een nieuwe generatie proevers, begint met de "Mild" versie van 3.0 die de frisheid van het aroma dit jonge distillaat kenmerkt
Een heldere Grappa, in naam en doen... Chiara (de Italiaanse vrouwelijke naam die "helder" betekent) als oudste van de drie zussen die de zevende generatie vertegenwoordigen. Het presenteert een transparante en flexibele uitstraling, in staat om eigenzinnigheid en vastberadenheid te tonen
Chiara is de perfecte personificatie van dit destillaat dat gekenmerkt wordt door een zuiver profiel. Dit doet direct denken aan de heuvels van Langhe - Roero en Monferato Unesco-erfgoed waarvan de bloemige en fruitige geuren komen. Puur Piëmonte om van te genieten
Kenmerken: Zacht, schoon, geur van tuinbloemen en bananen
Alcoholpercentage: 40%
Inhoud: 70 cl
Verpakking: In geschenkverpakking
Drinkadvies: Zo zacht genietbaar en verassend lekker bij oude kaas
"Neem het zacht"
Prijs: € 30
BRANDY ITALIANO MAZZETTI 35 JAAR
Geduld was de sleutel tot dit succes
2020: Gold Medal "Alambicco d'Oro"
2021: Platinium Medal "Wine Hunter"
Het was 12 juni 1984 toen, aan het begin van die zomer, een fijne partij wijndistillaat in eikenhouten vaten werd geplaats en deze werdenverzegeld.
Franco Mazzetti, het gezicht van de vijfde generatie "distilleerders sinds 1846", wilde deze de tijd geven voor een zintuiglijke evolutie die ongekend was. En zo gebeurde het
De afwisseling van de seizoenen ging tientallen jaren door met de verfijnde houtessences die bezig waren met het wiegen van die steeds complexere nectar
Vijfendertig jaar dat deze speciale Brandy in 2019 bereikte, bereide het zich voor op het vrijgeven van een boeket parfums in een vat met langverwachte en gevierde aroma's in het teken van het vooruitziende project van Franco Mazzetti
Kleur: amber, briljant, neigt naar oud mahonie
Geur: complex en aromatisch, vanwege zijn zeer lange en adequate houtlagering
Smaak: fenomenaal en majestueus met een lange en aangename afdronk
Alcoholpercentage: 43%
Inhoud: 70 cl
Fles wordt in een luxe houten kist geleverd
Prijs: € 200
Alleen op bestelling leverbaar
MAZZETTI FRAGOLINA
Verassend in meerdere opzichten
AARBEIENLIKEUR
Ken je de wilde aardbeien?
Die kleine en extreem zoete?
Uit het sap van deze kleine rode vruchten die elk jaar de lente aankondigen, wordt een zeer zachte likeur geboren, goed gecombineerd en uitgebalanceerd samen met Piemontese grappa met een laag alcoholgehalte
Aroma's en zoetheid om van te genieten, slokje na slokje in hun frisheid
Alcoholpercentage: 21%
Inhoud: 70cl
Verpakking: in geschenkkoker
Drinksuggestie: On the rocks met een blaadje mint en heerlijk over ijs
Prijs: € 25
MAZZETTI LIQUIRIZIA
Zoethout wordt likeur
2021: Gold medal "Wine Hunt"
Er zijn veel eigenschappen die worden toegeschreven aan zoethout: betere spijsvertering, zuiverend en ontstekingsremmend
Een plant die al sinds de oudheid in dranken wordt gebruikt door zijn aangename smaak
De zoethoutwortels blijven 40 dagen in een infusie van zacht gerijpte grappa
Er wordt continu geroerd om het distillaat de meest intense en aanhoudende tonen van de kruidachtige plant te geven
Het resultaat is overweldigend en de alcoholische impact wordt verzacht door een laag alcoholgehalte, nog aangenamer door een koude proeverij
Inhoud: 70cl
Alcoholgehalte: 21%
Serveertemperatuur: Koud drinken
Drinksuggestie: Heerlijk om een goede maaltijd mee af te sluiten
Tip: Op tijd stoppen
Prijs: € 25
INGA GRAN MILANO BITTER
Onderscheidend
- door zijn frisheid, mede dankzij de toevoeging van rozemarijn
- door zijn zachtheid en een intens aroma van kruiden en specerijen, zoals postelein, alsem, gentiaanwortel, kardemom en gember. Door de technici zorgvuldig gemengd
Een explosie van aroma's en geuren, zo goed gemengd dat het product in alle opzichten als een bitter kan worden gedefinieerd, maar toch heel anders en gewoon uniek
Het alcoholgehalte van 26,2% betekent dat, wanneer het wordt gemengd met andere karakteristieke producten zoals vermouth en gin, het zijn zeer consistente aromatische toon behoudt, zelfs na toevoeging van ijs
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 26,2 %
UNIEK MET SODA EN IJS
GEWELDIG AlS BESTANDDEEL VAN DE NEGRONI COCKTAIL:
Benodigdheden:
45ml Gin
30ml rode Vermouth
20ml Gran Milano Bitter
Bereidingswijze:
Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden in een met ijs gevuld mix
glas - tot het glas ijskoud is
Schenk de mix vervolgens door een zeef in een met ijs gevuld whiskyglas
Snijd een stukje schil van een sinaasappel en pers het boven het glas waardoor er wat geurige en smakelijke oliën vrijkomen
Voeg een ultradun gesneden schijfje sinaasappel toe aan de mix
Prijs: € 25
MAZZETTI ORO ®
VLOEIBAAR GOUD
Goud, edel en kostbaar metaal is altijd bekend en wordt sinds de tijd van de farao's en de Romeinen gebruikt
Mazzetti Oro ® blijft de consument fascineren, dankzij zijn extreme zachtheid gekoppeld aan de Moscato Grappa die als basis dient, zijn lage alcoholgehalte en de betoverende microvlokken van echt eetbaar goud (23 karaat)
Dit likeur van Mazzetti is erkend als één van de producten die het meest hebben bijgedragen aan het veredelen en “het verjongen” van het imago van het Italiaanse distillaat
Het trekt heel veel aandacht van een grote groep mensen (en niet alleen van vrouwen)
Mazzetti, een van de nobelste en bekendste Italiaanse distilleerderijen, stelt iets heel unieks voor door de beste Grappa-likeur samen te voegen met dit gevierde metaal.
Het resultaat is de fles in je hand
De grote vraag is er zelfs in de heetste maanden, als geschenk of als begeleider bij ijs en fruitsalade.
De verfijnde fles met een inhoud van 50 cl die de personalisatie van Mazzetti terugbrengt, wijst op een nog meer uitgesproken elegantie dankzij de nieuwe verfijnde capsuledop met gouden kraag, bewerkt in bas-reliëf, en het ovale etiket in aangenaam Frans stof, in staat om een zeer aangename tactiele sensatie te creëren
Inhoud: 50cl
Alcoholpercentage: 30%
Serveertemperatuur: uit de diepvries
EEN GOUD OM TE DRINKEN, OM VAN TE GENIETEN
Mixtip:
Ingrediënten: Mazzetti oro® en Whisky
Bereiding: Schenk puur bevroren Mazzetti oro® in een glas, voeg rustig de zelfde hoeveelheid whisky toe om perfecte lagen van de ingrediënten te creëren
Decoratie: Met citroenschil gesneden als een spiraal
Prijs: € 40
Alleen op bestelling leverbaar
MY LIMONCELLO LORENZO INGA
Misschien wel de bekendste Italiaanse likeur
De (Italiaanse) likeur met het grootste aanbod bij de gemiddelde slijter. Zeker de laatste jaren heeft limoncello een enorme vlucht genomen.
Het is dan ook echt een heerlijke likeur. Fris, een klein zuurtje, zomers, heerlijk verfrissend. En juist dat verfrissende is de kern van het verhaal deze keer. Want, zeg eens, hoe is je 'geleerd' om limoncello te bewaren? In de vriezer waarschijnlijk?
Zou je witte wijn ook zo drinken? IJskoud? Het zou niet eens in je opkomen. Want net als het glas waarmee je een drank drinkt, is ook de temperatuur bepalend voor hoe de smaak en het aroma zich kunnen ontwikkelen. Dat geldt voor wijn, rood en wit. Dat geldt voor grappa (op hout gelagerde grappa warmer serveren dan een ongelagerde variant). En dat geldt zeker ook voor likeur.
En dus is mijn stelling: ijskoud serveren is een prima manier om mindere kwaliteit te maskeren.
Omgekeerd: als een limoncello op kamertemperatuur lekker is, is die dat zeker ook op koelkasttemperatuur. Een perfecte test of je met goede limoncello te maken hebt.
Conclusie:
Limoncello voor de Massa (sorry voor de woordgrap) in huis? Lekker in de vriezer leggen. Zo lang en zo koud mogelijk. En gewoon volgen wat "iedereen" zegt over hoe je limoncello moet drinken.
Heb je goede limoncello gekocht? Probeer het dan eens niet ijskoud, maar licht gekoeld, bewaar het in de koelkast of kelder. Eventueel het glaasje in de vriezer leggen, maar dan alleen voor het visuele effect als je de limoncello inschenkt.
En als je dat doet....dan proef je de citroen, het citroensap. De fris-zure smaak, de bite in de afdronk. Je proeft Italië in een glas. Je proeft alles wat limoncello zo lekker maakt en je geniet dus maximaal.
Daar draait het toch om? Salute!
Bron: Villa Grappa (Ron van der Sterren)
Alcoholpercentage: 30%
Verkrijgbaar in 20, 70 en 150cl
Prijzen:
20 cl € 10
70 cl € 22
150 cl € 45
MY SAMBUCA LORENZO INGA
Siciliaanse likeur op basis van anijszaad
Al in de jaren 30 van de vorige eeuw produceerde Gaetano Inga likeuren en een van deze likeuren was de Sambuca
Sinds achterkleinzoon Lorenzo aan het roer staat, is dit mooie product in een nieuw jasje gestoken: My Sambuca
Dit originele Siciliaanse likeur is op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediëten
Zoals steranijs, het meest exclusieve en daarmee het duurste ingrediënt om een echt goede Sambuca te maken
Bij voorkeur wordt Sambuca puur en gekoeld gedronken
Niet ijskoud, want dit komt de volle smaak absoluut niet ten goede
Uiteraard zal een ijsblokje in het glas geen grote invloed op het smaakverlies hebben
Of de Sambuca gebruiken voor een heerlijke caffè corretto: een scheutje Sambuca in de espresso
Kortom, My Sambuca is zijdezacht van smaak
Alcoholpercentage: 38%
Inhoud: verkrijgbaar in 20 en 50cl
Prijzen: 20cl € 10 50cl € 19
PANAREA MEDITERRANE VODKA
Dé Italiaanse Premium Vodka
Deze Vodka is volledig gemaakt van Italiaanse granen en in Italië gedistilleerd, behoudt de delicatesse en geuren van Zuid-Italië
Door toevoeging van een vleugje lichte Citrus wordt de kwaliteit van het product verbetert
Het alcoholpercentage is 40% en de fles is dezelfde als die voor onze Panarea Gin, omdat het
de natuurlijke aanvulling van het mixologieprogramma van Panarea moest zijn
Panarea Vodka is een perfecte basis voor Vodka Tonic, Vodka Lemon, Vodka Martini en andere cocktails en longdrinks met als basis Vodka
Panarea Vodka is een premium Vodka en u zult versteld staan van de kwaliteit
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 40%
Zo delicaat als hij lekker gekoeld, puur gedronken wordt
Een echte Italiaanse luxe spirit
Prijs: € 30
KRISTALLEN KARAF GRAPPA BAROLO DI RISERVA
MET BIJPASSENDE GLAZEN
11 JAAR EIKEN GELAGERD
Een unieke combinatie van schoonheid en kwaliteit
Elf jaar geduldige rijping in hout geeft deze Grappa complexiteit, autoriteit en een unieke volharding
Om zo'n plechtige drank optimaal uit de verf te laten komen hebben wij voor een speciale kristallen karaf gekozen, vergezeld van bijpassende glazen
Een kostbare schat voor een extreem rijk boeket van overtuigende en omhullende aroma's, een opmaat naar intens fruit en vanilletonen
Alcoholpertentage: 43%
Inhoud: 70 cl
Prijs: € 250
Advies van de producent: met veel zorg proeven, bevat eeuwenlange passie
Alleen op bestelling leverbaar