Foto Decanter02.png

EXCLUSIEF

Soms heb je gewoon zin in iets anders.

Een zoete smaak, een bijzondere geur of intensiteit van een nieuwe likeur. 


Maak hieronder kennis met een exclusieve variatie van likeuren en grappa's........

Verwen jij jezelf of een ander?

 
99_ita-1 Soft focus.jpg

PLAISIR NOIR CHOCOLADE LIKEUR

Al jaren eenzaam aan de top

Deze likeur is volgens oude tradities van de beste chocolademakers uit Turijn gemaakt

Het recept harmonieert de fijnste cacao met een destilaat van rum en toevoegingen van kostbare exotische specerijen

Het resultaat is een perfecte balans tussen de intensiteit van chocolade en likeur

Uw smaakpapillen zullen veroverd worden door zijn volheid

De afdronk is intens en volhardend

Kleur: Intens bruin

Geur: Combinatie van cacao, vanille en specerijen

Smaak: Vol, zacht en volhardend

Alcoholpercentage: 16%

Serveertemperatuur: 10°C

Suggesties: Heerlijk over fruit en ijs, puur (met of zonder slagroom)


Voor de verfijnde proever: zeer speciaal over rood vlees

Plaisir Noir, voor een geweldig slotakkoord van het avondmaal en een verrukkelijk begin van de avond

DSC_4542.jpg

AMARETTO LORENZO INGA

Zoals Amaretto moet smaken

In 2021 tijdens de toonaangevende International Wine and Spirit Competition uitgekozen tot 'DE BESTE AMARETTO'

Wordt uitsluitend van amandelen gemaakt en volgens een recept uit het dorpje Gavi (Piemonte)

De Inga's hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië

Dit geeft naast de geliefde geur ook de smaak van marsepein en gesuikerde amandel

De 'zachte structuur'en het 'zoete en volle mondgevoel' werden hoog gewaardeerd door de jury

Je proeft het verschil: zachter van smaak, minder fabrieksmatig

Kleur: helder bruin

Geur: marsepein en gesuikerde amandel

Smaak: zacht, vol en zoet

Alcoholpercentage: 28%

Inhoud: verkrijgbaar in 20 en 70 cl

Suggestie: Om echt van te genieten

Arancello.jpg

MY ARANCELLO

Delicaat lekker

Een nieuw product van Lorenzo Inga

Delicaat sinaasappel likeur met een volle smaak en een laag alcoholgehalte

Kleur: fleurig oranje

Geur: vers geperste sinaasappel

Suikergehalte: < =15%

Smaak: fris en aromatisch

Alcoholpercentage: 15%

Inhoud: 50 ml

Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect als mix* met de Gin Panarea Sunset


Mix* 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic.

Garneren met een schijfje sinaasappel

DSC_4560 Site.jpg

PANAREA SUNSET GIN

Pure frisheid

Lorenzo Inga heeft een Italiaanse twist aan Gin gegeven

Sunset is een botanische Gin met 2 belangrijke Mediteraanse ingrediënten: grapefruit en basilicum

Deze geven een onderscheidende en zeer frisse component, waardoor je het puur kunt drinken met basilicum en ijs of met Vermouth

Het brengt de frisheid van het Eolische eiland in je glas

Alcoholpercentage: 44%

Inhoud: 70 cl

Drinkadvies: heerlijk om gekoeld te drinken en perfect met de Arancello

De mix: 2/10 Gin Sunset, 4/10 Arancello en 4/10 Tonic

Garneren met een schijfje sinaasappel

Panarea Island Gin OKE.jpg

PANAREA ISLAND GIN

Verassende Gin

Ook aan deze Gin heeft Lorenzo Inga een Italiaanse twist gegeven

Island Gin bevat o.a. jeneverbes en citrus

Verras je vrienden met een Italiaanse Gin Basilicum:

Panarea Island Gin, goede, neutrale tonic en een blaadje basilicum

Of een Gin Cardinale:

1/3 Panarea Island Gin, 1/3 Campari en 1/3 Vermouth, ijsklontjes en klaar!

Een geweldige verassing:

Pistache ijs, scheutje Island Gin, aankleden met pistache nootjes en een sinaasappelschil

Smaak: zeer zacht en fris

Alcoholpercentage: 44%

Inhoud: 70 cl

Drinkadvies: Gebruik je fantasie voor de, voor jouw, lekkerste mixen

Site 2.jpg

GRAPPA DI BAROLO 1789

Grappa di Barolo met Bourbon

“Er was een Dominee Elijah Craig….”


In het jaar 1789 werd voor het eerst de naam Bourbon aan een Whisky toegevoegd

Tegenwoordig combineert Mazzetti d'Altavilla dat Amerikaanse 'symbool' met een nobel distillaat van de Piemontese heuvels, de Grappa di Barolo

Deze Grappa heeft meer dan 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten, het Langa-distillaat dat de kenmerken van kleur, geur en aroma aanneemt die typisch zijn voor een Reserve, met hints van kruidig, geroosterd en gedroogd fruit


Op dit punt wordt de Grappa di Barolo overgebracht naar vaten, die eerder werden gebruikt voor het rijpen van Bourbon Whisky, om al zijn zintuiglijke charme te bereiken

Druivensoort: Nebbiolo

Lagering: in eiken wijnvaten

Tijdsduur: 18 maanden

Eindlagering: Bourbon vaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 70 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in wijnvat look

Drinkadvies: geniet van de uitstraling en de kwaliteit

1820-1821.jpg

GRAPPA DI MOSCATO 1820-1821

Grappa di Moscato met Port

Er was eens een opstandige wijnstok


Het begon allemaal met de oogst van een uitzonderlijke kwaliteit druiven in het Port-gebied in 1820

Dankzij deze kwaliteit ontstond er een grote vraag naar deze nectar

Een eis waaraan in de daaropvolgende jaren alleen kon worden voldaan door toevoeging van brandewijn aan de gistende most

Aldus de Port, een gearomatiseerde wijn die vandaag de dag de zeer zachte Piemontese Grappa Moscato ontmoet

Deze laatste rijpt 12 maanden in de Port wijnvaten

Het resultaat: interessante geuren en aroma’s

Druivensoort: Moscato

Lagering: in eiken vaten

Tijdsduur:  12 maanden

Eindlagering: in Port wijnvaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 50 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in wijnvat look​

Drinkadvies: geniet van de uitstraling en de kwaliteit

1587.jpg

GRAPPA DI BRACHETTO 1587

Grappa di Brachetto met Sherry

Er was eens de zeerover van de Queen


In 1587 viel de legendarische zeekapitein Francis Drake de baai van Cadiz aan, bracht de Spaanse vloot tot zinken en vluchtte, na het laden van 2900 vaten met Sherry

Dit werd beschouwd als de coup van die eeuw

Meer dan 400 jaar zijn verstreken en vandaag wijdt Mazzetti d'Altavilla aan de toenmalige kaper van de koningin van Engeland een fijne Grappa aan

Dit distillaat voltooit zijn rijping in vaten die eerder werken gebruikt voor het raffineren van Sherry

De geselecteerde Grappa (2900 flessen, zoals het aantal vaten van Francis Drake) is Brachetto en heeft een speciale 'Sherry Finish' die aromatische en fruitige hints geeft

Druivensoort: Brachetto

Lagering: eiken vaten

Tijdsduur: 12 maanden

Eindlagering: in Sherry wijnvaten

Kleur: donker

Geur: aromatisch

Smaak: vol, zeer zacht en volhardend

Inhoud: 50 cl

Alcoholpercentage: 43%

Verpakking: in wijnvat look

Drinkadvies: geniet van de uitstraling en de kwaliteit

DSO4084 side.jpg

JONGE GRAPPA 3.0 MORBIDA

De nieuwe generatie Grappa

Het Italiaanse woord morbida betekent in het Nederlands: zacht

Het Nederlandse woord morbide betekent in het Italiaans: morboso

DUS ABSOLUUT NIET VERWISSELEN!


De zintuiglijke tour, geïnspireerd door de natuur, de toekomst en de verslavende aantrekkingskracht richting een nieuwe generatie proevers, begint met de "Mild" versie van 3.0 die de frisheid van het aroma dit jonge distillaat kenmerkt

Een heldere Grappa, in naam en doen... Chiara (de Italiaanse vrouwelijke naam die "helder" betekent) als oudste van de drie zussen die de zevende generatie vertegenwoordigen. Het presenteert een transparante en flexibele uitstraling, in staat om eigenzinnigheid en vastberadenheid te tonen

Chiara is de perfecte personificatie van dit destillaat dat gekenmerkt wordt door een zuiver profiel. Dit doet direct denken aan de heuvels van Langhe - Roero en Monferato Unesco-erfgoed waarvan de bloemige en fruitige geuren komen. Puur Piëmonte om van te genieten

Kenmerken: Zacht, schoon, geur van tuinbloemen en bananen

Alcoholpercentage: 40%

Inhoud: 70 cl

Verpakking: In geschenkverpakking

Drinkadvies: Zo zacht genietbaar en verassend lekker bij oude kaas


"Neem het zacht."

Site.jpg

BRANDY ITALIANO MAZZETTI 35 JAAR

Geduld was de sleutel tot dit succes

Het was 12 juni 1984 toen, aan het begin van die zomer, een fijne partij wijndistillaat werd geplaatst en verzegeld in eikenhouten vaten

Franco Mazzetti, het gezicht van de vijfde generatie "distilleerders sinds 1846", wilde deze de tijd geven voor een zintuiglijke evolutie die ongekend was. En zo gebeurde het

De afwisseling van de seizoenen ging tientallen jaren door met de verfijnde houtessences die bezig waren met het wiegen van die steeds complexere nectar

Vijfendertig jaar dat deze speciale Brandy in 2019 bereikte, bereide het zich voor op het vrijgeven van een boeket parfums in een vat met langverwachte en gevierde aroma's in het teken van het vooruitziende project van Franco Mazzetti

Kleur: amber, briljant, neigt naar oud mahonie

Geur: complex en aromatisch, vanwege zijn zeer lange en adequate houtlagering
Smaak: fenomenaal en majestueus met een lange en aangename afdronk
Alcoholpercentage: 43%
Inhoud: 70 cl

Premio Gold Alambicco d’Oro 2020

Verpakking: in luxe houten kist

OK.jpg

MAZZETTI FRAGOLINA

Verassend in meerdere opzichten

AARBEIENLIKEUR


Ken je de wilde aardbeien?

Die kleine en extreem zoete?


Uit het sap van deze kleine rode vruchten die elk jaar de lente aankondigen, wordt een zeer zachte likeur geboren, goed gecombineerd en uitgebalanceerd samen met Piemontese grappa met een laag alcoholgehalte


Aroma's en zoetheid om van te genieten, slokje na slokje in hun frisheid


Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 70cl

Verpakking: in geschenkkoker


Drinksuggestie: On the rocks met een blaadje mint en heerlijk over ijs



Liquirizia-ambientata.jpg

MAZZETTI LIQUIRIZIA

Zoethout wordt likeur

Er zijn veel eigenschappen die worden toegeschreven aan zoethout: betere spijsvertering, zuiverend en ontstekingsremmend

Een plant die al sinds de oudheid in dranken wordt gebruikt door zijn aangename smaak

De zoethoutwortels blijven 40 dagen in een infusie van zacht gerijpte grappa

Er wordt continu geroerd om het distillaat de meest intense en aanhoudende tonen van de kruidachtige plant te geven

Het resultaat is overweldigend en de alcoholische impact wordt verzacht door een laag alcoholgehalte, nog aangenamer door een koude proeverij

Inhoud: 70cl

Alcoholgehalte: 21%

Serveertemperatuur: Koud drinken

Drinksuggestie: Heerlijk om een goede maaltijd mee af te sluiten

Tip: Op tijd stoppen

Gran Milano Bitter Logo.jpg

INGA GRAN MILANO BITTER

Onderscheidend

- door zijn frisheid, mede dankzij de toevoeging van rozemarijn

- door zijn zachtheid en een intens aroma van kruiden en specerijen, zoals postelein, alsem, gentiaanwortel, kardemom en gember. Door de technici zorgvuldig gemengd

Een explosie van aroma's en geuren, zo goed gemengd dat het product in alle opzichten als een bitter kan worden gedefinieerd, maar toch heel anders en gewoon uniek

Het alcoholgehalte van 26,2% betekent dat, wanneer het wordt gemengd met andere karakteristieke producten zoals vermouth en gin, het zijn zeer consistente  aromatische toon behoudt, zelfs na toevoeging van ijs

Inhoud: 70cl

Alcoholpercentage: 26,2 %

UNIEK MET SODA EN IJS

GEWELDIG LAS BESTANDDEEL VAN DE NEGRONI COCKTAIL:

Benodigdheden:

  • 45ml Gin

  • 30ml rode Vermouth

  • 20ml Gran Milano Bitter

Bereidingswijze:

Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden in een met ijs gevuld mix

glas - tot het glas ijskoud is

Schenk de mix vervolgens door een zeef in een met ijs gevuld whiskyglas

Snijd een stukje schil van een sinaasappel en pers het boven het glas waardoor er wat geurige en smakelijke oliën vrijkomen

Voeg een ultradun gesneden schijfje sinaasappel toe aan de mix

0e041d26-596a-43e8-bcd6-50974a25c62c.jpg

MAZZETTI ORO ®

VLOEIBAAR GOUD

Goud, edel en kostbaar metaal is altijd bekend en wordt sinds de tijd van de farao's en de Romeinen gebruikt
Mazzetti Oro ®  blijft de consument fascineren, dankzij zijn extreme zachtheid gekoppeld aan de Moscato Grappa die als basis dient, zijn lage alcoholgehalte en de betoverende microvlokken van echt eetbaar goud (23 karaat)


Dit likeur van Mazzetti is erkend als één van de producten die het meest hebben bijgedragen aan het veredelen en “het verjongen” van het imago van het Italiaanse distillaat

Het trekt heel veel aandacht van een grote groep mensen (en niet alleen van vrouwen)


Mazzetti, een van de nobelste en bekendste Italiaanse distilleerderijen, stelt iets heel unieks voor door de beste Grappa-likeur samen te voegen met dit gevierde metaal.
Het resultaat is de fles in je hand

De grote vraag is er zelfs in de heetste maanden, als geschenk of als begeleider bij ijs en fruitsalade.


De verfijnde fles met een inhoud van 50 cl die de personalisatie van Mazzetti terugbrengt, wijst op een nog meer uitgesproken elegantie dankzij de nieuwe verfijnde capsuledop met gouden kraag, bewerkt in bas-reliëf, en het ovale etiket in aangenaam Frans stof, in staat om een ​​zeer aangename tactiele sensatie te creëren


Inhoud: 50cl

Alcoholpercentage: 30%

Serveertemperatuur: uit de diepvries

EEN GOUD OM TE DRINKEN, OM VAN TE GENIETEN

 

Mixtip:

Ingrediënten: Mazzetti oro® en Whisky


Bereiding: Schenk puur bevroren Mazzetti oro® in een glas, voeg rustig de zelfde hoeveelheid whisky toe om perfecte lagen van de ingrediënten te creëren

Decoratie: Met citroenschil gesneden als een spiraal