Mea-Culpa JPG.jpg

MEA CULPA

In de wijnwereld wordt er vaak over passie gesproken op een oppervlakkige manier en zonder de emotionele investering die een wijn van topkwaliteit verdient. In plaats daarvan definieer ik MEA CULPA graag als een boeiende, originele en, waarom niet, erotische wijn

Deze rode wijn van grote weelde is het resultaat van het werk van vele mensen, wijngaardarbeiders en mensen die op verschillende plaatsen in ons buitengewone Zuid-Italië hebben bijgedragen aan het creëren van een synergie van smaken, aroma's en sensaties die trots zijn ingesloten in elke fles MEA CULPA

De originaliteit en de erotiek vloeien voort uit mijn streven om de uitmuntendheid van twee Italiaanse regio's, Puglia en Sicilië, te combineren. Om op deze manier een ​​intrigerend evenwicht te krijgen tussen kracht en elegantie, die het resultaat is van de wijnstokken die aan dit project zijn gewijd

Ik hou er niet van om een ​​wijn te benadrukken, maar ik ben trots om te zeggen dat MEA CULPA het resultaat is van veel werk en vooral van het respect dat we hebben gereserveerd voor druiven tijdens hun teelt, hun oogst, bij het drogen, waar nodig, in wijnbereiding en in de veroudering met elegante en discrete houtsoorten

Wanneer je een fles MEA CULPA ontkurkt en in een groot glas giet, wordt je getroffen door zijn intense, levendige paarse kleur, nooit donker duidelijk. De geur van chocolade verrast je meteen op de neus, die al snel evolueert naar heldere tonen van aardbei en framboos die flirten met verfijnde nuances van vanille

MEA CULPA verrast je met zijn vlezige structuur die een natuurlijke zachtheid combineert met fluweelzachte tannines, een opmaat voor een overtuigende persistentie. Durf: serveer hem licht gekoeld! 

Mario Minini

 
Prosecco Rosè CU.png

PROSECCO DOC ROSÉ

Productie Prosecco DOC Rosé is goedgekeurd (21-05-2020)

Het Prosecco DOC Consortium heeft medegedeeld dat het voorstel tot wijziging van de regels voor de productie van Prosecco DOC, waaronder de introductie van Prosecco DOC Rosé, unaniem is goedgekeurd door het Nationaal Wijncomité van het Ministerie van Landbouw, Voedsel- en Bosbouwbeleid

De maatregel en het volgende ministerieel decreet wachten nu op bekendmaking in het Staatsblad van de Italiaanse Republiek. Het decreet zal de wijziging op nationaal niveau formaliseren door de start van de communautaire procedure die zal eindigen met de definitieve bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Volgens de ramingen van het Consortium zou de totale productie van Rosé tot 30 miljoen flessen per jaar kunnen tellen

Stefano Zanette, voorzitter van het Prosecco DOC Consortium bedankte "al diegenen die hebben bijgedragen aan het behalen van dit belangrijke resultaat, in een bijzonder moeilijk moment voor de wijnindustrie"
 
Prosecco DOC Rosé specificaties:

Druivenrassen: Glera en 10%-15% Pinot Nero
Opbrengsten: 18 ton/hectare voor Glera en 13,5 ton/hectare voor Pinot Nero
Tweede gisting – Martinotti/Charmat Methode: minimaal 60 dagen
De verkoop zal worden toegestaan vanaf 1 januari na de oogst
Kleur: roze min of meer intens, glanzend en met een aanhoudende bubbel
Restsuiker: van Brut Nature naar Extra Dry
Het etiket zal het woord "Millesimato" en het jaartal (minimaal 85% van de druiven van dat jaar) moeten vermelden